strange noises when starting up

View previous topic View next topic Go down

strange noises when starting up

Post by gpiffle on Fri Jan 29, 2016 7:40 pm

I'm starting to get a loud ratcheting sound on either the X or Y axes when the printer homes. The print head either wobbles and makes the sound until I tap it, or the bed does that. In both cases, I tap them and they home.... Then while printing, it's getting louder and louder.

any suggestions?

gpiffle

Posts : 83
Join date : 2015-10-17

View user profile

Back to top Go down

Re: strange noises when starting up

Post by ModernGnome on Sat Jan 30, 2016 12:48 am

Eek. Are you sure you have nothing attached to the lower extremity of the up/down axis? At one point, I thought it would be a good idea to attach a bit of rubber to the lip at the bottom of the travel area, but it made that sound every time I homed the axes.

ModernGnome

Posts : 83
Join date : 2015-10-16

View user profile

Back to top Go down

Re: strange noises when starting up

Post by gpiffle on Sat Jan 30, 2016 9:46 am

no,nothing attached. it happens with both the X and Y, but not all the time. It's either one or the other. and it's really loud printing now.

gpiffle

Posts : 83
Join date : 2015-10-17

View user profile

Back to top Go down

Re: strange noises when starting up

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum